Offcourse Coaching
Ultravasan 90

Några minuter efter målgång på Ultravasan 90 2019Vem är jag?


Jag heter Emil Haglind och driver Offcourse coaching


Träning för mig är ett tydligt sätt att förverkliga sig själv.


Alltför många av oss hamnar, rent fysiskt, alltför passivt i livet och har svårt att hitta därifrån.
Då är strukturerad träning ett underbart sätt att komma undan det, oavsett vilken motionsform som föredras.


För min egen del är ultralöpning det som drar mest men även hybrider som swimrun och triathlon har en stor plats i mitt löparhjärta. Och med handen på hjärtat; ett bra styrkepass utomhus är svårslaget oavsett om det är kroppen eller en vikt som förflyttas.


Jag är väldigt intresserad av hur man får hjärnan med sig när man tränar. Jag är övertygad om att ett bra träningsupplägg tar hänsyn till mer än bara tränade minuter, kilometer eller lyfta kilon, vi är kännande varelse som behöver röra på oss för att må bra.

Ibland behöver vi tvinga oss utanför comfortzonen och ibland behöver vi vara noga med att hålla oss innanför den, beroende på vad som händer i ivet utanför träningen.


Jag har alltid tyckt andras prestationer är intressantare än mina egna; att få vara med när någon besegrar sig själv är en oerhörd ynnest.

Min egen bakgrund


Jag har i princip alltid varit aktiv; i ungdomen i olika lagidrotter via styrketräning och efterhand alltimer intresserad av konditionsidrott.

Jag har genom åren hunnit med några marathon, en Ironman och några kortare triathlon samt några Ultralopp där Ultravasan är högst upp på listan.

Mina favoritpass är de där jag springer själv eller i trevligt sällskap en tidig helgmorgon i skogen längs sörmlandsledens stigar eller springer och simmar mellan öar i Nyköpings eller Oxelösunds skärgård.


Jag har i stort sett alltid varit skadebenägen (min ländrygg är skadad) och har i och med det blivit intresserad av skadeprevension och hur hjärnan fungerar kring det, något jag nu vill dela med mig av så andra inte behöver gå på samma minor som jag gjort.

MIN VISION


Jag är fullständigt övertygad om att rörelse är för alla!


Jag vill att alla ska kunna känna sig bekväma med att träna den motionsformen som tilltalar mest, oavsett vilken nivå man vill eller kan vara på.


Bekvämlighet handlar inte om att ligga i soffan, bekvämlighet handlar om att din kropp ska svara på det sätt du vill.

Den sortens bekvämlighet kommer genom kunskap; att du vet hur och när du ska göra vad och hur mycket eller länge.


När är det läge att pressa sig mer än nånsin tidigare och när är det bättre att ta en lågintensiv halvtimme?
Copyright © All Rights Reserved